fb
Select Page

A l’hora de preparar-te per a un procés de selecció amb diferents proves teòriques i pràctiques, existeixen multitud de tècniques i mètodes d’estudi en les quals pots recolzar-te. Perquè aquestes, t’ajudaran a fer més efectiu el temps emprat en l’adquisició del coneixement necessari per a fer-te amb la plaça. I entre elles, una de les més senzilles però al mateix temps molt útils és saber com subratllar per oposicions. En aquest post demostrem com aquest pas, un dels principals a l’hora d’abordar un nou tema, pot ser realment interessant si ho fas de manera correcta.

En primer lloc, t’exposem els beneficis del subratllat durant l’estudi d’unes oposicions.

Per què no pots saltar-te el subratllat

[bctt tweet=”Saber subratllar de manera eficient consisteix a saber diferenciar entre l’important, el rellevant i el que no té molt pes.” username=”practicbcn”]

Abans de realitzar un resum i, després de la lectura, s’han de subratllar les paraules i idees claus. Aquesta tècnica d’estudi t’ajudarà molt a l’hora de memoritzar i relacionar conceptes en l’estudi de la teva oposició. No obstant això, encara que a priori sembla una cosa fàcil, has de saber com subratllar per oposicions en aquest cas.

Diferenciar entre l’important, el rellevant i el que no té massa importància farà que no tinguis les anotacions i els llibres plens de colors i sense que destaqui el que realment importa. El que es pretén és que vegis d’un cop de vista el que és més rellevant. Aquesta tècnica t’ajudarà molt a l’hora de realitzar esquemes, mapes mentals i flash cards, així com a localitzar dates, idees, en repassar les respostes dels tests, etc. És a dir, la seva missió és fer de guia perquè puguis combinar-la amb altres tècniques d’estudi per a aconseguir una memorització eficaç.

Abans de subratllar

Subratllar és una cosa que pots fer en diverses fases. No obstant això, abans de començar a subratllar hauràs de realitzar una primera lectura. Tingues a mà diversos llapis, bolis o retoladors de colors. D’ella deduiràs quines són les idees principals del tema i els conceptes de major rellevància i sobre els que pivotarà el capítol que et disposes a començar a estudiar. Torna a llegir de nou el tema, detingudament, i posant especial atenció a comprendre els conceptes.

Si vols, pots llegir-ho en veu alta, perquè això et pot ajudar també a memoritzar, però et recomanem que aquesta lectura en veu alta la realitzis quan ja tinguis bastant clars els conceptes i tinguis subratllat el tema. Això és el que et servirà per a adonar-te si t’has deixat alguna cosa realment important sense subratllar.

Com subratllar per a oposicions

[bctt tweet=”Siguem sincers, subratllar és més complicat del que sembla, i no tothom sap fer-ho bé. Et proposem aquesta guia per a subratllar de manera adequada i et demostrem la importància d’aquest pas a l’hora d’estudiar oposicions. ” username=”practicbcn”]

 

Localitza les idees més rellevants

com-subratllar-per-oposicionsTrobar en el text paraules clau, idees rellevants i conceptes importants és el primer que has de fer per aprendre a com subratllar per oposicions. En realitzar la segona lectura, pots subratllar-les amb llapis, per tal de poder rectificar i esborrar posteriorment si cal, ja que, si ho fas amb retolador, l’única cosa que aconseguiràs és un esborrall.

Quan subratlles les paraules clau i idees principals, el que estàs fent és que et puguis adonar de quins són els conceptes relacionats amb elles. Per la qual cosa, et suggerim que subratllis amb colors diferents per a cadascun d’ells. Perquè no et tornis boig subratllant sense sentit, tingues en compte que, com a molt, hauries de subratllar la quarta part del text que estiguis estudiant.

Paraules clau

A l’hora de subratllar aquestes paraules fes que sigui només la paraula, és a dir, deixa fora el articles, preposicions, etc. Pots subratllar substantius, verbs, nombres d’articles, dates, noms, etc. Ja que són els que et donaran la “clau” per a desenvolupar la idea.

 

Anotacions al marge

Sí, estàs subratllant, però pots anar realitzant petites acotacions en els marges i  també relacionar paraules, idees, dates, etc. amb fletxes que connectin dues idees principals. No sols pots utilitzar fletxes. Utilitza símbols, dibuixos, exclamacions, interrogacions, etc. 

 

Coherència

Quan hagis acabat de subratllar, llegeix el resultat obtingut i fixa’t bé si té coherència i si està tot l’important. Pots seguir el fil de les idees, o has de tornar a realitzar una nova lectura del tema per a poder ampliar la informació important? Si és de l’última manera, és que no has fet un bon subratllat i has de fer-li un volt perquè en fer la lectura tingui una coherència.

 

Colors

Utilitzar diferents colors serveix per a ressaltar ràpidament una paraula, una idea o un concepte amb relació a una temàtica. De manera que, si al llarg de tot el temari, utilitzes un color amb relació a cada concepte, aconseguiràs que d’un sol cop de vista, sabràs de què es tracta. O bé podràs trobar una cosa concreta molt fàcilment, per exemple, articles, lleis, dates, etc.

Com veus, subratllar és una de les tècniques més fàcils i a l’hora efectives per a memoritzar i ajuda a complementar-la amb altres mètodes d’estudi. En aquest vídeo pots veure alguns tips de memorització, entre els quals es troba com subratllar per oposicions.

practic-barcelona-oposiciones

Consigue tu plaça amb Practic

Solicita información Practic Barcelona

Sol·licita informació gratuïta i sense compromís

RGPD Llei de Protecció de Dades

COMPLIMENT LLEI DE PROTECCIÓ DE DADES 2018 RPGD
Responsable: CENTRE FORMATIU PRACTIC UNIC BCN 774 , S.L.U CIF: B87963914
Finalitat: Proporcionar informació sobre els nostres serveis.
Legitimació: Consentiment de l’interessat.
Destinataris: No se cediran dades a tercers, excepte obligació legal.
Drets: Accedir, rectificar, suprimir les dades i altres drets, com s’explica en la informació addicional.
Informació addicional: Política de privacitat i RGPD.