fb
Select Page

Cada vegada existeixen més tècniques que ajuden a millorar el nostre rendiment. El mindfulness per estudiar és cada vegada més popular entre els opositors. Però què és i quins avantatges té? El Mindfulness és una filosofia de vida en la qual s’inclou la meditació, a la qual també denominem atenció plena, és a dir, la manera en el qual manegem el nostre focus d’atenció. A més fa un gir a la meditació tradicional amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida de les persones.

Amb el Mindfulness l’opositor és capaç de centrar-se en objectius concrets, perquè no només ajuda a prevenir recaigudes de depressió i estrès, sinó que augmenta el nostre ànim, rendiment i ganes de continuar estudiant.

 

[bctt tweet=”El Mindfulness és la nova tècnica utilitzada pels opositors per a concentrar-se i rendir millor” username=”practicbcn”]

 

Mindfulness per estudiar

 

mindfulness per estudiarA diferència d’altres tècniques de meditació, el Mindfullness té una base científica i no disposa d’una religiosa. Què vol dir això? Aquesta tècnica és sistematitzada i aconfessional i permet comparar casos i creuar dades de diferents recerques. Mentre que en la meditació cada persona pot realitzar les tècniques que vulgui, per ser considerat com un “art”, el Mindfulness es tracta d’una eina avalada científicament.

En resum, el Mindfulness té com a objectiu aconseguir un profund estat de consciència durant tota la sessió. La persona oblida tot, deixa la seva ment en blanc i només se centra en el seu objectiu.

Ha de practicar-se uns 30 minuts al dia, encara que es recomana als principiants que comencin amb sessions més curtes, de no més de 10 minuts. S’ha de fer en llocs sense soroll, còmodes i amb una temperatura entre 18 i 25 graus. El millor lloc és el sòl, de manera còmoda i mantenint l’esquena sempre recta.

 

El millor lloc és el sòl, de manera còmoda i mantenint l’esquena sempre recta.

 

  1. La respiració de rectangle. Aquest exercici t’ajuda a mantenir la calma, reduir l’estrès i eliminar els nervis. Com es realitza? Imagina un rectangle i inhala mentre et mous per un dels seus costats, després exhala quan estiguis en l’altre costat
  2. Para esment als pensaments negatius. Aquest exercici serveix per a saber quants pensaments negatius tens durant el dia, saber controlar-los i evitar que t’influeixin en la concentració i l’autoestima. Practicar aquest exercici de mindfulness per a estudiar és molt fàcil i has de practicar-lo cada dia, ja que només has d’adonar-te quan tens un pensament negatiu i, cada vegada que aparegui, tenir una frase preparada per a dir-te cada vegada que aparegui.
  3. Alarma de l’escaneig. Això significa que revisis com es troba el teu cos en el moment, és a dir, en l’aquí i ara. Hem de ser conscients de com ens sentim físicament i emocionalment. Amb això aconsegueixes veure el teu estat i podràs prendre les solucions indicades. A més, trobaràs les relacions entre emocions i cos.

 

[bctt tweet=”Alarma d’escaneig, tècnica del Mindfulness que ajuda a comprovar el nostre estat físic i emocional aquí i ara.” username=”practibcn”] 

Aquestes tècniques t’ajudaran durant tot el procés de preparació, però a més, des de Practicbcn et donarem consells i et donarem suport durant tot el camí perquè arribis a l’examen havent optimitzat tots els teus recursos.

COMPLIMENT LLEI DE PROTECCIÓ DE DADES RPGD

Responsable: CENTRE FORMATIU PRACTIC UNICBCN 774 , S.L.U CIF: B87963914
Finalitat: Proporcionar informació sobre els nostres serveis.
Legitimació: Consentiment de l'interessat.
Destinataris: No se cediran dades a tercers, excepte obligació legal.
Drets: Accedir, rectificar, suprimir les dades i altres drets, com s'explica en la informació addicional.
Informació addicional: Política de privacidat i RGPD